Foto: alexola
veľmi jemný zákusok, výborný a jednoduchý na prípravu aj zapamätanie :)
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny a hlavne recept :)
-
2
vyšľaháme 5 bielkov na tuhý sneh, postupne pridávame 5 lyžíc cukru a 5 lyžíc polohrubej múky
-
3
pridáme lyžicu vody, na hrot noža kypriaceho prášku a zašľaháme aj 5 žĺtkov a kôru asi tak z polovičky citróna
-
4
rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre (175°C, 15 minút)
-
5
vychladnutú piškótu rozrežeme na 3 (?) časti, prípadne podľa vlastného uváženia a následne plníme pripraveným krémom
-
6
Krém: nad parou vyšľaháme 2 (3) vajcia s 9 lyžicami kryštálového cukru do zhustnutia
-
7
po vychladení vaječnej zmesi do nej pridáme šťavu z jedného citróna a spolu s maslom vyšľaháme na krém, ktorým plníme narezané korpusy poliate citrónovou šťavou
-
8
dozdobíme podľa uváženia, stačí krém na zákusku esteticky uhladiť, posypať farebnými cukríkmi, potiahnuť fondánovou hmotou alebo poliať citrónovou polevou- všetky chutia vynikajúco :)
Diskusia k receptu